На дорогах Львівщини до кінця року мають встановити кілька десятків камер для фіксації порушень

2023 0
Автоматична відеофіксація порушень правил дорожнього руху запрацювала в Україні 1-го червня.
Фото: ЗІК

Фото: ЗІК

На Львівщині до кінця року мають встановити кілька десятків камер для фіксації порушень ПДР на дорогах. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час візиту на Львівщину, відповідаючи на питання кореспондента Тvoemisto.tv.

Читайте також: Як можна сплатити штраф за порушення ПДР онлайн

«Автоматична фото, відеофіксація порушень запрацювала з червня. Вже облаштували 50 камер. Мета – встановити ще понад 250 камер цього року. Бо важливо не тільки збудувати дороги, але й забезпечувати безпеку на цих дорогах – автоматичну фіксацію, автономне освітлення та пішохідні переходи», – розповів Владислав Криклій.

На уточнююче питання, скільки камер встановлять на Львівщині, міністр повідомив, що йдеться про десятки камер.

«Плануємо встановити кілька десятків камер, бо тут значний трафік і Львівщина – прикордонна область. Але важливо, щоб і міста максимально долучалися. Бо наразі тільки по Києві розгорнули цей процес», – сказав міністр.

Читайте також: У «Приват24» з'явилась опція пошуку і сплати штрафів за порушення ПДР

За його словами, до кінця року також планують облаштувати в Україні понад 50 комплексів автоматичної фіксації порушень під час габаритного контролю та зважування в русі, щоб перевізники не порушували габаритних норм.

На підставі зафіксованого порушення формуватимуть адмінпостави від імені департаменту патрульної поліції і з платіжними реквізитами для оплати штрафу. Детальніше про фіксацію порушень читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!