На дорогах Львівщини посилять контроль за рухом вантажівок через спеку

1593 0
За минулий тиждень управління Укртрансінспекції у Львівській області склало 29 актів на перевізників, які порушують норми вантажу на автошляхах. Порушників оштрафували на загальну суму у понад 2700 євро. Також за відсутність дозволів на перевезення вантажів з них стягнуть ще в середньому по 1700 грн.
фото: tsn.ua, fakty.ictv.ua, infolviv.eu

фото: tsn.ua, fakty.ictv.ua, infolviv.eu

Через підвищення температурного режиму на автомобільних дорогах Львівської області посилять контроль за вантажівками. Усіх порушників, котрі у спеку рухатимуться із перевищенням вагових параметрів, каратимуть штрафами. Про це йшлось під час наради у голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки 25 липня, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Упродовж тижня управління Укртрансінспекції перевірило більше 820 вантажівок. Порушників вдалось виявити завдяки роботі пересувного габаритно-вагового комплексу, який цілодобово працює на дорогах області.

Цьогоріч також заплановано закупити ще кілька таких мобільних комплексів для контролю за рухом великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами. Кошти планують передбачити в обласному бюджеті. Адже попри заборону водії вантажівок продовжують нехтувати ваговими обмеженнями, деякі з них їздять дорогами у спеку із суттєвим перегрузом у понад 40 тонн.

Нагадаємо, що обмеження щодо вантажу у спекотну пору діє у період з 10:00 до 22:00, коли температура повітря сягатиме понад +28°С. Водіїв великовагових та габаритних транспортних засобів  про обмеження попереджають відповідні знаки на в’їздах в область.

Читайте також: Львів’ян просять повідомляти про порушення обмеження руху вантажівок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!