На дорогах Львівщини важать вантажівки

1939 0
Контроль здійснюють працівники Укртрансбезпеки, Національної поліції та Служби автомобільних доріг.
Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

Чотири пункти габаритно-вагового контролю встановлено на автошляхах Львівської області. Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, процес перевірки великовантажних автомобілів включає перевірку відповідності габаритно-вагових параметрів таких транспортних засобів установленим законодавством параметрам і нормам.

Також перевіряють дозвіл на рух за визначеними маршрутами, та дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів.

Якщо під час перевірки виявлять перевищення хоча б одного вагового та/або габаритного нормативного параметра більш ніж на два відсотки, подальший рух транспортного засобу забороняється до внесення плати за його проїзд автомобільними дорогами загального користування.

Такий автомобіль, згідно з чинним законодавством, тимчасово затримують згідно із статтею 265-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Законодавчо передбачені суттєві штрафні санкції щодо перевищення вагових параметрів, для прикладу: загальна маса транспортного засобу – 50 т, відстань перевезення 30 км – сума плати за проїзд становить 100 Євро.

Читайте також: НА ЛЬВІВЩИНІ ЧЕРЕЗ СПЕКУ ОБМЕЖИЛИ РУХ ВАНТАЖІВОК

Також відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» застосовується адміністративно-господарський штраф у сумі – 1700 грн.

Від початку 2017 року Управління Укртрансбезпеки у Львівській області проведело зважування 5250 транспортних засобів, з них у 197 виявлено перевищення вагових параметрів.  Сума нарахувань плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування склала – 156 тис 221 євро.

Додатково на перевізників-порушників застосовано відповідно до ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» адміністративно-господарські штрафи у сумі – 198 тис 220 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!