На «Доступні ліки» для Львівщини виділили понад 65 млн гривень

1572 0
Нині тривають підписання угод із аптечними закладами області.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Із Державного бюджету України на програму «Доступні ліки» на 2018 рік для Львської області виділили 65 млн 302,4 тисяч гривень, із яких 30 тисяч – розподілили на обласні адміністративно-територіальні одиниці. Про це інформує прес-служба ЛОДА. 

Читайте також: В Україні створили онлайн-мапу аптек із безкоштовними ліками

За словами директорки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, уже почали укладати угоди з аптечними установами. Зокрема, від початку року уклали 151 угоду. Загалом до участі у проекті «Доступні ліки» залучили понад дві сотні аптек та виписали майже 15 тисяч рецептів. 

Читайте також: В Україні оновлять список доступних ліків

У межах програми, вартість ліків відшкодовують на препарати для серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальну астму. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!