На другій частині вулиці Бандери знімають бруківку. Фото дня

2511 0
Ремонтні роботи на цій частині триватимуть попередньо до 30 вересня.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові розпочали реконструкцію другої частини вулиці Бандери – від вулиці Городоцької до вулиці Героїв УПА. Роботи тут триватимуть до 30 вересня. 

Сьогодні дорожники почали знімати бруківку.

Через реконструкцію тут шість автобусів, два трамваї та два тролейбуси змінили рухЙдеться про автобуси № 7, 15, 24, 41, 42, 43. А також про трамваї № 4 та № 9 та тролейбуси  № 27 та № 32.

Читайте також: У Львові на пів року закрили другу частину Бандери. Транспорт курсує зі змінами

Проєкт реконструкції Бандери, «Вулиця для всіх», фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. 

У межах проєкту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. У 2017 році відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проєкт реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами тоді чинного головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева. Тоді проєкт підкоригували і повернули бруківку.

Вартість реконструкції вулиці Степана Бандери становить 209 мільйонів гривень. Роботи виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на замовлення ЛКП «Львівавтодор»

29 вересня на перехресті вулиць Степана Бандери та Карпінського пройшли збори мешканців, які захищали історичне покриття вулиці.

На початку ремонту планували, що дорожнє покриття вулиці буде комбінованим. Стару бруківку мали залишити хіба що у міжколійному просторі та у слотах для паркування. Втім, у грудні, коли вже активно велись роботи, при замощуванні вулиці вирішили не використовувати римського каменю. Дорогу вистелять дрібною бруківкою-мозаїкою, а між рейками буде груба бруківка.

Зараз паралельно відбувається реконструкція на відрізку від вул. Чупринки до вул. Антоновича.  Роботи на третьому відрізку, від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА, планують розпочати влітку.

Фото Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!