На дитмайданчику на вулиці Коновальця у Львові знайшли гадюку

6411 0
Гадюку спіймав професійний змієлов.
Фото: Андрій Кийко

Фото: Андрій Кийко

У Львові на вулиці Коновальця, 85 виловили гадюку. Про це повідомила очевидиця Леся Паращак на Гарячій лінії Львова.

« Може бути, що ця гадюка має гніздо десь неподалік. В цьому дворі біля самого дитячого майданчика є стара небезпечна аварійна так звана "водокачка". Гадюка весь час намагалась втекти саме на водокачку», – каже львів’янка й просить міську раду обстежити територію на наявність гадюк.

Читайте також: Галицькі гади. Які змії водяться у нас та що робити при зустрічі з ними

Як зазначив директор Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Андрій Кийко, чорну гадюку спіймав Тарас Гринчишин, голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин. Її випустять у дику природу.

Додамо, що раніше в інтерв’ю Tvoemisto.tv Тарас Гринчишин розповідав, що отрути українських гадюк не дуже сильні та мають переважно місцеву, а не загальну нервовопаралітичну дію. Гадюка зазвичай не нападатиме першою, тому її радять оминути.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!