На екрани вийде фільм Олега Сенцова, зйомки якого проходили у Львові

2099 0
Стрічка була визнана найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.
Фото: Instagram-сторінка Стокгольмського кінофестивалю

Фото: Instagram-сторінка Стокгольмського кінофестивалю

10 лютого у Львові відбудеться допрем’єрний показ фільму «Носоріг» за участі творчої групи – режисера Олега Сенцова та продюсера Дениса Іванова. У широкий прокат стрічка вийде 17 лютого. Крім того, 22 лютого у Львові фільм безкоштовно покажуть для ветеранів АТО за умови попередньої реєстрації.

Кримінальна драма «Носоріг» розповідає про бандитські 90-ті роки. У центрі стрічки колишній молодий бандит «Носоріг», який згадує та обдумує своє минуле. У певний момент він розуміє, що раніше у всього, що він робив була мета. Тепер же потрібно зрозуміти, до чого він готовий.

Читайте також: У березні відбудеться прем'єра містичного трилера, який знімали у Львові

Робота над фільмом «Носоріг» стартувала ще у 2013 році, коли на його створення Держкіно виділив з державного фінансування 3,9 млн грн. Проте, через незаконне ув’язнення режисера на території Росії, реалізацію задуму призупинили. Після звільнення та повернення в Україну Олег Сенцов повернувся до роботи над стрічкою.

Зйомки фільму проходили у Кривому Розі, Львові та Києві та завершилися у грудні 2020-го. Стрічка створена у копродукції України, Польщі та Німеччини, а міжнародним дистриб’ютором є компанія WestEnd Films. Українськими учасниками виробництва фільму стали режисер Олег Сенцов та продючер Денис Іванов, з польської сторони співпродюсерами були Даріуш Яблонський, Віолетта Камінська, Ізабела Войчік компанії «Apple Film Production», а з німецької – Хайно Декерт, Тіна Бьорнер компанії «Ma.ja.de. Fiction».

Читайте також: Стало відомо, коли вийде в прокат фільм «Я, «Побєда» і Берлін» за книгою Скрябіна

Стрічка «Носоріг», яка стала другою повнометражною роботою режисера Олега Сенцова, була представлена на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти». Українська прем’єра фільму відбулася восени 2021-го на Київському тижні критики.

Фільм назвали найкращим на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі. Також актор Сергій Філімонов, який зіграв головну роль, отримав перемогу у номінації «Найкращий актор».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!