На етапі чемпіонату Італії з картингу бронзу виборов львів‘янин Олексій Яремій

1082 0
Змагались за нагороди у різних вікових категоріях найкращі картингісти з усього світу.
фото: лода

фото: лода

На трасі поблизу муніципалітету Сарно в Італії відбувся 5 етап чемпіонату цієї країни з картингу. Змагались за нагороди у різних вікових категоріях найкращі картингісти з усього світу. Серед них і 12-річний львів‘янин Олексій Яремій.

Як повідомляє управління молоді і спорту Львівської ОДА, італійські етапи чемпіонату з картингу проходять 4 дні, починаючи з вільних практик, кваліфікаційних заїздів на час, хітів, де можна покращити стартову позицію та серії фінальних гонок. В одній з двох Олексій став бронзовим призером.

«Заїзди проходили під час надзвичайно спекотних умов, температура повітря була насправді пекельною. Графік змагань – дуже вимогливий, доводилось прокидатись в 7 ранку і повертатись на відпочинок часто після 10-12 годин на треку. Втім, Олексій зробив значний крок в розумінні ефективних стратегій та секретних навичок проведення гонок», – розповідає батько Олексія Михайло Яремій.

Читайте також: 12-річний львів'янин став срібним призером із автоперегонів в Італії 

Він додає, що дуже багато залежить від психологічного настрою, стану та вміння швидко концентруватись та бути максимально зібраним. Враховуючи, що цього досвіду можна набути тільки в гонках, а можливостей в українського картингіста є інколи рази в два менше, ніж у інших гонщиків, це відмінний результат.

Нагадаємо, у жовтні минулого року 12-річний львів’янин Олексій Яремій став срібним призером Rok Cup Singha Trophy на змаганнях Rok Cup Superfinal 2020, що проходили в Італії на картодромі Franciacorta. Хлопчик почав займатися у школі картингу у листопаді 2014 року. У червні 2015 року Олексій дебютував в автоспортивних змаганнях у Львові, а у серпні – в Києві на автодромі «Чайка». 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!