На фасаді львівської промзони намалювали 80-метрове графіті. Фото

2451 0
Стіна з графіті є частиною радянського цеху з ремонту та обслуговування енергетичного обладнання.
Фото: Intellias

Фото: Intellias

На території радянського ремонтного цеху більше двадцяти художників, у межах графіті-фестивалю «Алярм»,  створили 80-метрове графіті.

Однією з чотирьох локацій фестивалю стала територія поблизу нового офісу ІТ компанії Intellias на вулиці Панаса Мирного, 24. Над полотном працювали митці зі Львова, Києва, Луцька, Івано-Франківська, Харкова, Сум, Рівного, Ужгорода та Кам’янського. Серед робіт класичні графіті з поєднанням шрифтів та персонажів та абстрактні композиції, де переплітаються кольори, форми та лінії.

«Щороку ми обираємо нові локації для роботи художників. За 5 років фестивалю ми розмалювали кілька промислових об’єктів: колишній завод "РЕМА", «Галичскло», будівлі на Підзамче. Графіті давно стало атрибутом багатьох міст у світі. Розмальовані будівлі не лише тішать мешканців, але й стають туристичними об’єктами. Особливо цінними є графіті на старих промислових будівлях: Вони привертають увагу громадськості, і можуть змінити сприйняття локації надавши їй нової ідентичності. Такими чином графіті сприяють ревіталізації індустріального району», – каже співорганізатор графіті-фестивалю «Алярм-Львів’20» Іван Студницький.

Промислові фасади, які розмальовували художники, розташовані у мікрорайоні Новий Львів поблизу вулиці Професора Буйка. Кілька років тому Львівська міська рада внесла довколишню територію у програму ревіталізації промислових зон. Йдеться про радянський завод електроприладів для радіолокації і зв'язку «Полярон».

Стіна з графіті є частиною радянського цеху з ремонту та обслуговування енергетичного обладнання. Після того, як цехи закрили, частина будівлі роками пустувала, іншу – здавали в оренду. У 2014-му році будівлю виставили на продаж. Компанія Intellias викупила її та реконструювала.

«Ми створили 6-поверхову офісну будівлю, обладнану під потреби сучасних ІТ компаній: з креативним дизайном, терасою на даху, озелененням території, з авто- та велопарковкою. Нам вдалось зберегти поряд з офісом сквер. Незабаром ми його облагородимо»,  – додає співзасновник та CEO Intellias Віталій Седлер. 

Додамо, що  графіті-фестиваль «Алярм» цьогоріч у Львові відбувся вже вшосте.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!