На фермі, де виявили африканську чуму свиней, спалили понад 40 тисяч тварин

2342 2
Усього на підприємстві було майже 100 тисяч свиней.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

На ТзОВ «Галичина – Захід», що в селі Кавсько Стрийського району, утилізували 41,5 тисячу свиней, щоб не допустити поширення африканської чуми свиней, що виявили на фермі. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Львівській області.

Для утилізації тварин підготували 9 котлованів, у 5 з яких спалили 41492 тварини. У роботах були задіяні 22 людини, з яких 150 – працівники ферми, 40 – працівники ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, 6 – правоохоронці, 26 – нацгвардійці.

Читайте також: Як залучити вигідні кредитні кошти та створити успішне фермерське господарство завдяки програмам Європейського союзу

Також в межах 3 км від села встановлено карантинну зону, тут працюють 4 пости поліції та 2 пости для дезінфекції. В ГУ ДСНС у Львівській області зазначають, що ситуація контрольована.

Нагадаємо, перших хворих тварин на ТзОВ «Галичина – Захід» виявили 16 серпня. Тоді лабораторно встановили, що вони заражені вірусом африканської чуми свиней. Цей вірус є безпечним для людей та інших тварин, але дуже швидко поширюється і становить загрозу для свиней у приватних господарствах та диких кабанів.

Додамо, це перший масштабний спалах АЧС на Львівщині.


Читайте також:
2 Вересня, 2019 14:53
666 ... де ви знайшли такого фахівця-шифрувальника ? ... ніяк не можу розшифрувати ваше конкретно закодоване "повідомлення" -- " .. у роботах були задіяні 22 людини , з яких 150 - працівники фірми , 40 -- працівники ГУ..... , 6 -- правоохоронці , 26 - нацгвардійці .." ... ??? ...
2 Вересня, 2019 12:18
666 ... приймаємо середню вагу -25 кг ( 0,025 т) ... 40 000 х 0,025 = 1000т (ОДНА ТИСЯЧА тонн)... як СПАЛИТИ оту ТИСЯЧУ тонн тваринної маси ? ... ( який загальний об'єм становить така маса ?) ... мо розкажете ? ... Слава Україні !
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!