На Форум видавців до Львова приїде грузинський письменник

1953 0
Грузинський письменник, драматург, критик, телепродюсер, блогер та журналіст Баса Джанікашвілі приїде до Львова на 21-й Форум видавців.
Фото: stos.com.ua

Фото: stos.com.ua

Баса Джанікашвілі народився в 1974 році, навчався у Тбіліському університеті мистецтв, отримав диплом драматурга. Тривалий час працював на телебаченні, а також діджеєм радіостанції «Перше радіо», арт-менеджером радіо «Зелена Хвиля» та «Перше радіо», пише ZAXID.NET.

Сьогодні Баса Джанікашвілі - голова креативного відділу радіо «Уцнобі». Він також відомий блогер та драматург. Брав участь у мистецькій резиденції для драматургів з України та Грузії «Нова драма з RoyalCourt».

У творчому доробку грузина три опубліковані романи, більше десятка п’єс, які грають на сценах грузинських, російських та шотландських театрів. Драматичні твори Баса Джанікашвілі відзначили низкою престижних нагород.

У 2006 році за збірку п’єс драматург отримав грузинську літературну премію «Саба». У 2009 році його п’єсу «Диктатура» було обрано як кращу п’єсу Росії та Кавказу у конкурсі радіоп’єс від ВВС. У 2014 році на міжнародному конкурсі «Розмова про кордони» п’єса Джанікашвілі «Злобна пташка» удостоєна першої премії.

Весною цього року Баса Джанікашвілі презентував українцям свій роман «Стріляй!». Сюжет роману зав’язаний навколо двох воєн – війни в країні та війни у родині.

«Грузинська література має зацікавити українців, бо найбільше ми пишемо про війну» - розповів драматур під час інтерв’ю журналістам Еспресо.TV.

В українському перекладі роман Басси Джанікашвілі вийшов у видавництві «Кальварія», з грузинської переклав – Георгій Арабулі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!