На Форум видавців до Львова приїде історик з Єльського університету

2115 0
Почесним гостем 21.Форуму видавців буде професор Єльського університету, фахівець з історії сучасної Східної Європи (зокрема, України, Польщі, Росії), дослідник націоналізму, тоталітарізму та голокосту, дійсний член НТШ-Америка Тімоті Снайдер.
Фото: .ukrinform.ua

Фото: .ukrinform.ua

Тімоті Девід Снайдер (Timothy David Snyder) народився 18 серпня 1969 року в Огайо. За плечима має дві освіти: в Браунському (1987 – 1991) та в Оксфордському університетах (1991 – 1995), інформує прес-служба Форуму видавців.

Автор багатьох наукових статей та праць, перекладених різними мовами світу. Найвідоміші монографії Тімоті Снайдера: «Криваві землі» (перекладена дванадцятьма мовами світу, також – українською); "Червоний князь"; «Нариси із таємної війни»; «Перетворення націй»; «Націоналізм, марксизм і Сучасна Центральна Європа». Тімоті Снайдер є співавтором книг «Сталінізм і Європа» і «Стіна навколо Заходу», а також розділів у колективних наукових виданнях і статей у фаховій та загальній періодичній літературі.

У 2011 році Снайдер став лауреатом літературної премії «Книжка Ляйпцігу». В цьому ж році українською мовою було перекладено дві праці автора: «Червоний князь» (пер. Павло Грицак) та «Криваві землі» (пер. Микола Климчук та Павло Грицак).

У 2012 році книжка «Криваві землі» отримала історичну премію імені Казімежа Мочарського та перекладено українською ще одну працю – «Перетворення нації». У 2013 році професор Снайдер був відзначений Бремською премією імені Ганни Арендт За Політичне Мислення за книжку «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіном».

В одному з інтервʼю Тімоті Снайдер сказав: «Потрібно дозволити плюралізм. Бо якщо немає плюралізму, різних думок, то у вашу версію історії ніхто не повірить <...> і якщо ви хочете говорити чесно, треба показати всю картину». Саме ці слова є визначною рисою праць автора, адже його мета -надати якомога ширшу картину історичних подій, подивитися на них під різним кутом і дати оцінку не тільки з власної точки зору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!