На Форум видавців приїде вірменський письменник Арам Пачян

2549 0
Причиною візиту вірменського письменника та есеїста є презентація українського перекладу його оповідань.
Фото: Видавництво Старого Лева

Фото: Видавництво Старого Лева

Цьогоріч збірка «Робінзон» популярного вірменського письменника Арама Пачяна вперше виходить іноземною мовою – українською. Її переклад здійснив Анушаван Месропян.

Читайте також: Форум видавців у Львові: особливості, спеціальні гості, локації

«Якщо порівнювати творчість Арама Пачяна з іншими авторами, то на думку спадають Генрі Міллер, молодий Кафка, брати Грімм, – розповідає Анушаван Месропян. – У творах Пачяна є почуття самотності, дивакуватість, чужинство, нерішучість. Світ його героїв жорстокий і занедбаний – схоже, це відображення внутрішніх протиріч письменника, які він не може висловити вголос, або ж не хоче маніфестувати від свого імені й вкладає в уста своїх персонажів. А ще цей світ дуже хаотичний, а самі персонажі мимоволі переплітаються в єдиний неподільний клубок, вузол суцільних нервів, з якого де-не-де вигулькують обриси Єревана, вулиць, районів, речей і традицій».

Поспілкуватися з письменником можна буде 11 вересня під час Форуму видавців.

Читайте також: Новий конкурс від Форуму видавців: зроби селфі – отримай книги

Арам Пачян – вірменський письменник і есеїст. Народився у 19 березня 1983 в місті Ванадзор у сім`ї медиків. Навчався на юридичному факультеті Єреванського державного університету. Уперше опублікувався в 2007 році у «Літературній газеті». Пізніше оповідання Арама Пачяна публікувалися у «Grakan Tert», «Gretert», «Eghitsi Luys», літературно-мистецькому альманасі «Нарцис». У 2009 році його твори увійшли у збірник сучасної вірменської прози «Антологія 18-33». Перша збірка оповідань «Робінзон та інші 13 оповідань» була опублікована у 2011 році, роман «Прощай, Пташе» – у 2012 році.

За інформацією «Видавництва Старого Лева»

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!