На Форумі видавців у Львові Правий сектор зірвав презентацію книги

4112 0
Члени «Правого сектору» говорять, що просто прийшли на подію, відкриту для всіх.
фото: Укрінформ

фото: Укрінформ

У суботу, 16 вересня, на презентацію книги «Ліва Європа» в Libraria (вул. Лесі Українки) прийшло приблизно 50 осіб, які намагалися зірвати презентацію книги. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на програмну директорку Форуму видавців Софію Челяк.

«На презентацію прийшли учасники “Правого сектору”, але я не знаю, чи була присутня тільки ця організація. Вони розмістилися в залі ще до початку події, забарикадувалися і не пускали туди нікого. Крім того, прийшли представники лівих радикальних організацій, які теж намагалися потрапити на захід. Потім прийшла поліція охорони і розбороняла дві групи людей», – говорить Челяк.

У свою чергу лідер «Правого сектору» Тарас Бобанич (Хамер) підтвердив, що на презентацію прийшли члени його організації та інші патріотично налаштовані люди, але зауважив, що ніхто зривати захід не збирався.

Читайте також: У Львові обрали найкращу книгу Форуму видавців. Хто переміг

«Ми захотіли відвідати презентацію, прийшли, замовили каву і чекали організаторів. Натомість прийшла якась жіночка і почала говорити, що ми комусь заважаємо, що ми прийшли не на своє дійство. Форум видавців є відкритим для всіх, як це – “не на своє”? Ми почали спілкуватися, дискутувати, а організатори назвали нас невихованими. Ми вирішили заспівати гімн України, дехто з них встав, дехто ні, чим виразили неповагу до державного символу», – говорить Бобанич.

За його словами, він мав також розмову і з власниками закладу, де мала відбутися презентація. Софія Челяк говорить, що власники Libraria відмовилися надалі співпрацювати з Форумом видавців. Згодом на місце конфлікту приїхала поліція та, як повідомляють у прес-службі ГУ НП у Львівській області, провела з учасниками превентивну бесіду, після чого усі розійшлися.

«Ліва Європа» – це збірка статей, що описує та аналізує історію та сьогодення соціальних рухів, альтернативних до чинного неоліберального порядку, у країнах Європейського Союзу.

Нагадаємо, що раніше через погрози було скасовано презентацію дитячої книжки «Майя та її мами», після чого видавництво «Видавництво» виклало її у вільний доступ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!