На «Галицькому перехресті» – конфлікт між поліцією та підприємцями щодо карантинних обмежень

3476 0
Конфлікт між підприємцями та поліцією почався о 10 годині ранку.
Фото: Ігор ЗІнкевич

Фото: Ігор ЗІнкевич

Сьогодні о 10.00 год. на ринку «Галицьке Перехрестя», що знаходиться на вул. Б. Хмельницького, відбувається конфлікт між підприємцями та поліцією, повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці координатор ГО «Варт-1» Ігор Зінкевич.

Читайте також: Чи працюватимуть ринки на Львівщині в умовах карантину вихідного дня

«Відбувається конфлікт щодо роботи і карантинних обмежень між поліцією та працівниками ринку», – йдеться у повідомленні.

Наразі причини конфлікту уточнюються.

Як зазначила Тvoemisto.tv речниця Національної поліції Світлана Добровольська, про конфлікт на ринку «Галицьке Перехрестя» між підприємцями та поліцією їй наразі нічого не відомо.

 

«Поки що нічого сказати не можемо. Ні про присутність поліції на ринку, ні про те, чи було складено протоколи на підприємців за невиконання карантину вихідного дня», – каже Світлана Добровольська.

Зараз поліцейські перевіряють усі повідомлення про порушення правил карантину на Львівщині.

За її словами, станом на 11.00 год. сьогоднішнього дня до поліції Львівщини надійшло 11 повідомлень про порушення правил карантину. Правоохоронці реагують на усі такі повідомлення – проводять профілактичні бесіди, а у випадках, якщо громадяни чи керівники суб’єктів господарювання не припиняють правопорушення – притягують їх до передбаченої законодавством відповідальності. Зокрема, складають адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Проте скільки складено протоколів не повідомляють. 

Читайте також: Львів – проти. Чи працюватимуть на вихідні у місті кафе, ТРЦ і перукарні

Нагадаємо, від сьогодні і до 00.00 понеділка в Україні ввели так званий карантин вихідного дня. Повинні працювати лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. Львівська міська рада, щоб обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!