На вулиці Героїв Майдану у Львові відновили історичні двері-віяло. Фото до і після

3461 0
Це дубові двері, які були в незадовільному стані.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові на Героїв Майдану, 40 відреставрували історичні двері-віяло. Це дубові двері, які можна відчиняти у дві сторони, але вони були в незадовільному стані.

«Ми поставили на них грати, які там були раніше. Для цього відновили їх за спогадами мешканців», – повідомляє ЛКП Бюро спадищини.

Реставратор Ярослав Зубрицький каже, що завдяки тому, що візуально збереглися місця кріплення, їм вдалося правильно розташувати грати. Крім цього, реставратори відновили дверну ручку і скло. На світлику останнього не було, а в інших місцях дверей воно складалося з різних частин. 

Читайте також: У пам'ятці архітектури в центрі Львова реставрують історичний балкон. Фото

Реставрація дверей коштувала 40 тис. грн, з яких місто оплатило 70%, іншу частину у розмірі 12 тис. грн оплатили мешканці.

У Бюро спадщини зазначили, що Програма співфінансування реставрації історичних дверей діє з 2018 року. Згідно з нею, місто фінансує 70% робіт, а мешканці беруть на себе 30%. 

Фото: ЛКП Бюро спадщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!