На головному Новорічному ярмарку у Страсбурзі можна придбати товари з України

1078 0
Тут є зовсім недорогі браслетики з символікою та дуже гарної якості вишиванки.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Україна бере участь у головному Новорічному ярмарку в Страсбурзі, представляючи вітчизняну продукцію тисячам французів і туристів з багатьох країн. Українське шале розташоване безпосередньо біля головної ялинки міста, тож бажаючих придбати вироби з української ятки та поспілкуватися з українцями – черга, пише Укрінформ.

«Цього року мерія винятково виділила нам три дні для можливості бути представленими на міському ярмарку, і це буде потужна допомога Україні, тому що всі кошти, які будуть виручені на Новорічному ярмарку, підуть на допомогу Україні», – розповіла президент Асоціації PromoUkraїna Людмила Ільчук.

За її словами, всі сувеніри, які тут виставляються і продаються, закупаються виключно в Україні – від ялинкових іграшок до більш коштовних виробів. Це, зокрема, вишиванки, хустини, сумочки, браслети, біжутерія, символіка, яка користується попитом у французів і туристів. «Таким чином ми знайомимо людей з українською культурою, популяризуємо її», – зазначила вона.

За словами Ільчук, уся продукція користується попитом, тут є зовсім недорогі браслетики з символікою та дуже гарної якості вишиванки. «Цього року ми вперше замовили цукерки та новорічні печива, розписані в українській символіці. Вони теж користуються попитом», – зазначила вона.

Серед пропонованих страв – вареники, борщ, канапе з салом, яке привозиться з України, на чорному хлібі.

Глава асоціації PromoUkraїna зазначила, що гроші, вторговані на ярмарку, підуть на різні запити, які ретельно вивчаються. «Дещо треба буде купити тут і відправити в Україну. Але щоб підтримати українського виробника, ми також перераховуємо гроші перевіреним благодійним організаціям, вони купують в Україні необхідні товари і передають їх або на фронт, або цивільним на деокупованих територіях. Так виходить і швидше, і дешевше», – пояснила Ільчук.

Також Ільчук розповіла, що в цьому році Асоціація не лише пропонує українську продукцію, але й нагадує французам і туристам, яких тут дуже багато, що в Україні триває війна, знайомить їх з останньою інформацією. «Цього року нам дуже допомагають наші переселенці, вони як першоджерело знайомлять французів і туристів з ситуацією, яка зараз в Україні», – сказала вона.

Водночас, президент PromoUkraїna зазначила, що оскільки Страсбург вважається столицею Різдва і Новорічного ярмарку Європи, то кожного року є країна, яка головує на Новорічному ярмарку, і цій країні виділяється окреме місце. А в наступному році головувати буде Україна. «Тобто цілий місяць ми маємо забезпечити новорічний ярмарок нашою продукцією, товарами, культурними заходами. Це не шале для Асоціації, як цього року. Це може бути центральна площа біля головного Страсбурзького собору, яка має стати повністю «українською».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!