На горі Піп Іван у Карпатах збудують хресну дорогу

6423 0
Її хочуть зробити найдовшою і найскладнішою.
Фото: rmg.ua

Фото: rmg.ua

Від підніжжя і до вершини гори Піп Іван Чорногірський наступного тижня розпочинають будувати екуменічну хресну дорогу зі стаціями. Про це повідомляють на сайті астрономічної обсерваторії «Білий слон», що розташована на вершині гори.

Відкрити й освятити хресну дорогу за участі представників усіх християнських конфесій планують 14 серпня. Вона буде найдовша та найскладніша з усіх, що вже є, кажуть ініціатори.

Зазначається, що стації у вигляді кам'яних брил у зріст людини із вмонтованими у них таблицями відображатимуть останні моменти життя Ісуса Христа на його шляху до Голгофи.

Ідея створення екуменічної Хресної дороги, яка, на думку ініціаторів, має стати однією із нових туристичних перлин Прикарпаття, належить Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника, який разом із Варшавським університетом нині відбудовує Обсерваторію на горі Піп Іван.

Ідея хресної дороги викликала чимало несхвальних коментарів у соцмережах серед українців, зокрема через те, що при будівництві порушиться природний ландшафт гір.

А майже сотня науковців із усієї України підписала звернення до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава із проханням відреагувати і вплинути на забудовників.

Гора Піп Іван – одна з найвищих вершин Українських Карпат, висотою 2020,5 м. Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей. На вершині гори є руїни польської астрономо-метеорологічної обсерваторії, частково відновлені для туристичних потреб і відомі під сучасною популярною назвою «Білий Слон».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!