На Городоцькій висадять ще більше японських вишень

2142 0
В нижній частині вулиці Городоцької у Львові можуть висадити ще більше японських вишень. Зокрема, дерева планують посадити на короткій роздільній лінії (навпроти СІЗО) та на великій трикутній клумбі навпроти входу в церкву Анни.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

Про це в себе на LiveJournal написав ініціатор озеленення Городоцької Олександр Шутюк.

«Дерева на довгій смузі на Городоцькій висаджені, невдовзі будемо ставити захисні стовпці навколо них. Якраз час зробити паузу та подумати про те, що робити далі», – пише Шутюк.

Зокрема, з його слів, з міською владою активісти обговорили, як продовжити озеленення на нижній ділянці Городоцької. «Від заповнення проміжків між деревами на довгій смузі кущами у бетонних тумбах вирішили відмовитися. Було сподівання, що це вийде дешевше та простіше, ніж орендувати екскаватор та рити довгу траншею для кущів, але виявилося, що лише виготовлення таких тумб потягне на понад 40 тис. грн. Зважаючи на ризик промерзання грунту у них, цей варіант перестав здаватися таким вже і вдалим. Тому поки вирішили у проміжках нічого не робити, лишивши там плитку – так буде і простіше, і практичніше», – каже Олександр Шутюк.

На короштій роздільній смузі та та клумбі навпроти церкви Анни, щодо якої обговорювались різні варіанти озеленення (наприклад, на короштій частині смуги було запропоновано висадити кущі). Однак у міській раді також запропонували посадити на цих двох ділянках дерева (японські вишні, як і на довшій частині роздільної смуги, – ред.). Це обійдеться у 21-25 тис. грн.

Наразі триває обговорення цих ідей. Досі, нагадаємо, внизу Городоцької на довшій роздільній смузі на дорозі висадили 11 японських вишень за кошти небайдужих львів’ян.

Додамо, пожертвувати кошти на озеленення Городоцької можна переказом.

Громадська організація "Кластер"

79008, вул. Лесі Укранки 16/11

м. Львів

код ЄДРПОУ 38852840

Відділення №25 у м.Львів Центральної філії ПАТ

"Кредобанк" ПАТ "Кредобанк"

м. Львів, вул. Коперника, 18

код банку 325365

номер рахунку 2600702493522

Також гроші можна перераховувати на цю картку у Приватбанку:

5167982301755879, одержувач Закопець Михайло Львович.

Вся інформація про використання коштів – на LiveJournal Олександра Шутюка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!