На Городоцькій висадили 11 японських вишень

3024 0
Вчора, 2 липня, впродовж дня активісти висадили у Львові на вул. Городоцькій 11 японських вишень. Дерева з’явилиcь на роздільній смузі на ділянці від церкви Анни до вул. Данилишина.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

Ініціатор проекту архітектор Олександр Шутюк розповів tvoemisto.tv, що наразі залишається викласти довкола дерев плитку та встановити решітки.

Співавтор проекту Михайло Закопець водночас запевнив: не варто переживати, що коріння дерев пошкодять плитку на роздільній смузі, про що висловлюють побоювання у соцмережах. «Ями – діаметром метр на метр, внизу немає бетону, тому коріння зможе спокійно рости. І ще одне: коріння декоративних дерев не росте так, як це роблять звичайні дуб чи сосна – вгору», – сказав він у коментарі tvoemisto.tv.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv писало, що для озеленення вулиці Городоцької зарезервували 11 японських вишень сорту Prunus Kanzan. Ці деревця гарно квітнуть навесні, є морозостійкими і добре переносить міські умови.

Додамо, Олександр Шутюк також ініціював проект озеленення верху вул. Городоцької – біля ТЦ «Скриня», однак наразіцей задуи лише отримав погодження в комісії з безпеки руху. Дату його реалізації поки не визначено.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!