На Громадський бюджет Львова можуть дозволити подаватись мешканцям прилеглих сіл та міст

1137 0
Наразі проводять опитування щодо покращення конкурсу, потім їх опрацьовуватиме робоча група.

У Львівській міськраді розглядатимуть зміни до Положення про громадський бюджет Львова. Робоча група збиратиме пропозиції щодо змін, одна із яких – поширити дію Громадського бюджету на мешканців населених пунктів, які можуть об'єднатись у «Великий Львів». Про це вчора, 26 лютого, під час апаратної наради сказав керівник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський.

Читайте також: Великий Львів: Чи зможе місто об'єднати приміські села і розширити свої межі

«У нас із 2016 року у положенні було визначено можливість мешканцям Рудного, Брюховичів та Винників подавати свої проєкти і голосувати за них. Таким чином багато громад отримали додаткові інвестиції у свої населені пункти. І оскільки нині йдеться про львівську агломерацію, ми могли дати можливість вже цього року мешканцям і громадам, які увійдуть до складу Львівської ОТГ, все ж подавати і голосувати за проєкти», – запропонував Юрій Лукашевський.

Читайте також: У Львівській міськраді створили департамент міської агломерації

Додамо, що Львів хоче об’єднати близько 20-ти сусідніх міст та сіл, із цим погоджуються не всі. Натомість ЛОДА подала на розгляд Кабміну перспективний план районів, за яким у Львівську ОТГ можуть увійти 14 приміських населених пунктів.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!