На Грибовицькому полігоні добуватимуть біогаз

2039 0
Біогаз можуть застосовувати у енергетичних цілях.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Львівське комунальне підприємство «Зелений Львів» проведе конкурс на спорудження та експлуатації системи дегазації на Грибовицькому сміттєзвалищі. Відповідне рішення прийняв міськвиконком сьогодні, 21 вересня.

Зазначається, що в червні цього року провели моніторингове буріння свердловин на полігоні – пробурили 15 свердловин. За результатами досліджень, у 13 з 15 свердловин є біогаз відповідної якості, тобто концентрація метану становить на рівні 60% в біогазі.

Згідно з попередніми висновками, також є відповідний тиск, який становить від 0,3 до 3,2 мБар. Це дає можливість використовувати цей біогаз в енергетичних цілях.

Читайте також: У Львові реконструюють Грибовицьке сміттєзвалище

Біогаз з сміттєвих полігонів застосовують для спалювання на котельнях для нагрівання води та подачі її споживачам; змішання з природним газом; очищення, осушення, стиснення і заправка біогазом газобалонних автомобілів та сільгоспмашин; вироблення електроенергії тощо.

Нагадаємо, на початку вересня виконком доручив здійснити купівлю обладнання для очистки фільтрату Грибовицького сміттєзвалища. Обладнання закуплять за кошти, які місто отримало в рамках кредитної угоди на загальну суму 20 млн євро від ЄБРР для вирішення першочергових проблем із утилізацією відходів та рекультивацією звалища в Грибовичах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!