На Грибовицькому сміттєзвалищі припинили пошукові роботи. Відбулось нове загорання

2348 1
У неділю, 26 червня, о 13:14 год надійшла інформація про пожежу на території сміттєзвалища ЛКП «Збиранка». Про це інформують у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.
Фото Юрій Мартинович

Фото Юрій Мартинович

Пожежу вдалось погасити о 13:57 год. Вогнищем було знищено сміття на площі 1 м. кв.

Згідно угоди між НУ «Львівська політехніка» та ЛКП «Збиранка» проведено інженерно-геодезичний моніторинг за зсувом сміттезвалища, результати якого свідчать про постійні зміни досліджувального зсуву, який є потенційно небезпечним. До завершення моніторингу рекомендовано припинити будь-які роботи на зазначеній території об’єкту.

25 червня керівництвом Головного управління ДСНС України у Львівській області прийнято рішення щодо повернення пожежно-рятувальних підрозділів у постійне місце дислокації, які будуть перебувати у черговому режимі.

Обстановка станом на 06.00 год. 27 червня контрольована.

Нагадаємо, близько 01:30 години ночі 18 червня на Грибовицькому сміттєзвалищі одночасно виникло 5 осередків вогню. Як розповів Tvoemisto.tv начальник відділу зв'язків із громадськістю та ЗМІ Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, пожежу одразу ліквідували працівники ДСНС, які там чергують. Про нові займання та пожежі більше не повідомлялося.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації. У той ж час міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники.

9 червня, на сайті Мінрегіону з’явилась інформація про те, що Львівська міська рада не надала рішення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. У свою чергу місто запевнило, що згідно з умовами договору, свою відповідь має надіслати до 1 липня. У той ж час, уже наприкінці тижня стало відомо, що Облдержадміністрація погодила звернення Львівської міської ради щодо виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу твердих побутових відходів. Проте, де знаходиться ділянка ніхто не повідомляє.

 

Опублікувала Мар’яна Федина

 


Читайте також:
22 Липня, 2016 11:59
axabnrg Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів. Вирішити питання можна тільки об'єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:
[***]://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!