На Херсонщині росіяни оголосили мобілізацію і планують провести «референдум»

1159 0
Водночас місцевим мешканцям заборонили будь-яке переміщення між населеними пунктами.
Фото: T1

Фото: T1

На тимчасово захопленій території Херсонської області самопроголошена окупаційна влада оголосила мобілізацію чоловіків. Крім того, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, на 1 травня в зайнятій російською федерацією частині Херсонщини спланували провести так званий «референдуму». Про це йдеться у зведенні Генштабу за 18:00 сьогодні, 21 квітня.

А у період 2-10 травня – «перепис населення». Водночас місцевим мешканцям заборонили будь-яке переміщення між населеними пунктами.

Читайте також: Бійці королівської бригади ліквідували на Луганщині групу «вагнерівців»

Коротко по напрямках:

Противник продовжував наступальні дії у Східній операційній зоні, аби встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей. Водночас не припиняються ракетно-бомбові удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявили. Фіксують суттєве скорочення інтенсивності руху колон російської військової техніки по території республіки білорусь. Окремі підрозділи збройних сил білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На Слобожанщині обстановка суттєвих змін не зазнала. Триває часткове блокування Харкова та руйнування артилерією інфраструктури міста. На тимчасово захопленій території Харківської області окупаційні війська забороняють переміщення місцевого населення в бік території, підконтрольній Силам оборони України, заблокована доставка гуманітарної допомоги з українського боку.

Читайте також: Українські пілоти створили ініціативу «Купи мені бойовий літак». Як долучитися

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог намагався взяти під повний контроль Маріуполь. Продовжував завдавати авіаційних ударів та пробував штурмувати в районі морського порту і заводу «Азовсталь».

На Південнобузькому напрямку тривають обстріли Миколаєва, противник намагається покращити тактичне положення та наблизитися до міста, успіху не має. Ворог продовжує зазнавати значних втрат в особовому складі та військовій техніці. За уточненими даними, ЗСУ ліквідували командира першого мотострілецького полку другої мотострілецької дивізії першої танкової армії західного військового округу підполковника Дениса Мєжуєва. Також отримали важкі поранення та перебувають на лікуванні в москві два представники керівного складу цього ж з’єднання – полковник Харитонов та підполковник Смірнов.

Нагадаємо, що росія внаслідок вторгнення в Україну втратила близько 20 900 своїх військових. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!