На Херсонщині загинув призер чемпіонатів Європи з кульової стрільби Іван Бідняк

15272 0
Іван Бідняк – вихованець відділення кульової стрільби Львівського державного училища фізичної культури (нині – Львівський фаховий коледж спорту).
фото: Відділення НОК України у Львівській області

фото: Відділення НОК України у Львівській області

20 квітня в Херсонській області на полі бою з російськими окупантами загинув 36-річний Іван Бідняк – майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, вихованець відділення кульової стрільби Львівського державного училища фізичної культури (нині – Львівський фаховий коледж спорту). Про це повідомили у відділенні НОВ України у Львівській області.

Після закінчення навчання повернувся на рідну Дніпропетровщину. У складі збірної України Бідняк виступав на чемпіонатах світу і Європи. 2012 року на ювілейному 50-му чемпіонаті світу з кульової стрільби у вправі ПП-3 зайняв 7 місце та завоював Україні першу олімпійську ліцензію на Олімпійські ігри-2012. У 2013 року на чемпіонаті Європи зі стрільби з малокаліберної зброї здобув срібну нагороду – з дистанції 25 метрів. У командному турнірі разом з Романом Бондаруком та Олександром Петрівим завоював бронзову нагороду.

Читайте також: У боях на Донеччині загинув жовківчанин Петро Слука

У Дніпрі в Івана Бідняка залишилась дружина та шестирічний син. Для тих, хто бажає допомогти родині Героя: 5168 7573 8777 9897 (Наталія Бідняк).

Нагадаємо, що  6 квітня, захищаючи Україну загинув спортсмен Дмитро Сидорук. Він був військовослужбовцем окремої 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, учасником першої збірної України на Іграх Нескорених, срібним призером Invictus Games у Торонто.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!