На проспекті Івана Павла ІІ у Львові на 20% зменшився трафік автомобілів

4725 0
Раніше на вулиці проїжджало 1500 авто за годину у завантажений час, а зараз – 1200-1250 авто.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

У Львові на проспекті Івана Павла ІІ, який донедавна називали Хуторівкою, зменшився трафік на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, це сталося через дефіцит пального і його здорожчання. Про це Тvoemisto.tv у межах нового проєкту «Тема тижня» повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

За його словами, якщо на пр. Івана Павла ІІ раніше проїжджало 1500 авто за годину у завантажені години, то зараз це 1200-1250 авто.

«На Хуторівці ми маємо зменшення трафіку на близько 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року за рахунок, що є дефіцит пального, його здорожчання і через те, що в принципі якісно курсує громадський транспорт. Бачимо тут залежність, що на 20% менше машин на вулицях, і як в рази збільшується пропускна здатність і зменшується закоркованість», – каже Олег Забарило.

Читайте також: Уже не Хутір. Історія вулиці, яку перейменували на проспект Івана Павла ІІ

Він зазначає, що від початку повномасштабного вторгнення сам трафік по Львову практично не змінився. В місті моніторять камери на в'їзді і виїзді зі Львова і підраховують трафік.

«У період березня трафік на позацентральну частину зменшився, більшість їхали у центр, тому ми були змушені у подальшому штрафувати і евакуювати авто. Одне авто, запарковане на смузі громадського транспорту на Проспекті Свободи могло створити затор, коли громадський транспорт об’їжджав смугою для приватних автомобілів і корок міг тягнутися аж до Коперника і далі».

Детальніше про те, як змінилася ситуація із транспортом у Львові, можна буде дізнатися на каналі Tvoemisto.tv в YouTube та Facebook у межах нового проєкту «Тема тижня» увечері 21 червня. 

Нагадаємо, що у межах «Теми тижня» Tvoemisto.tv також з'ясовувало, що насправді відбувається з МП зараз і як змінився попит на житло у Львові, які ціни та скільки переселенців планують тут жити.

Розмовляв Сергій Смірнов

Текст: Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!