На інженерні роботи і сквер на Двірцевій у Львові виділять ще 72 мільйони

4278 0
Вартість реконструкції площі, яку виконало ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Ще понад 70 млн грн у Львові вкладуть у реконструкцію площі Двірцевої. Кошти використають на інженерні роботи, які не передбачили у попередньому проєкті. ЛКП «Львівавтодор» підписав договір із ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» на суму 72,4 млн гривень.

Новий договір, який уклали із компанією «Онур» 18 грудня на суму у 72,4 млн грн. передбачає виконання робіт, яких не врахували в первинному кошторисі – це інженерні роботи і облаштування скверу. Конкурсу на їх проведення не оголошували. Договір уклали із компанією «Онур», оскільки саме вона виконувала роботи з реконструкції Двірцевої. Додаткова угода не перевищує 50% від вартості, тому закон дозволяє не змінювати підрядника.

«Виникли роботи, що не були передбачені проєктом. Наприклад, в первинному проєкті не було передбачено підключення каналізації вокзалів, а також інші інженерні мережі, які включили в новий договір», – пояснила директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова у коментарі виданню «Наші Гроші».

Читайте також: Фонтан, мости та дерева. Як змінюється Двірцева у Львові. Фоторепортаж

Реконструкцію площі перед головним вокзалом у Львові розпочали торік. Вартість робіт, які виконувала ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень. 

Вона також додала, що вирішили реконструювати сквер, який розташований на площі. У 2019 році, коли розпочинали реконструювати площу, то на місці скверу планували облаштувати підземний паркінг за кошти інвестора. Але інвестора не знайшли.

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Всі роботи із реконструкції площі мають бути завершені до кінця липня. Вартість робіт, які виконало ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». 

На площі розділили потоки громадського та приватного транспорту, облаштували велодоріжки. Також її озеленили, перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. А ще перенесли та подовжили трамвайні колії до вокзалу і встановили нові вуличні меблі, облаштували фонтан.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!