На Jazz Bеz у Львові гратимуть трубач з Донецька та джазмени з Криму

5329 0
У Львові зима розпочнеться уже традиційним джазовим фестивалем Jazz Bez. ХІV сезон фестивалю об'єднає довкола джазу Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Мостиська, Люблін, Санок, Вроцлав, Білосток, Новицю, Перемишль. Ідеологічним і організаційним серцем фестивалю є Львів. У львівській програмі Jazz Bez – виступи музикантів з різних куточків України та світу.
Фото: garuyo.com

Фото: garuyo.com

Цього року на фестивалі представлять новий проект всесвітньовідомої української співачки і акторки Мар’яни Садовської та одного з кращих джазових контрабасистів Марка Токара, інформують організатори. Енергетичні твори виконуватиме октет із чотирьох контрабасів та чотирьох жіночих вокалів.

Відео з youtube VisitLviv

Гратиме бельгійсько-американський Stewe Houben Quartet під керівництвом ректора Льєжської Королівської Консерваторії легендарного джазового саксофоніста і флейтиста Стіва Губена, який співпрацював із Четом Бейкером,Майком Стерном, Джо Ньюманом, Джорджем Коуламном та іншими зірками джазу.

Також у програмі квартет польської співачки Касі Міровської та славетний саксофоніст Петер Барон із програмою, присвяченою творчості Ґеорґа Ґершвіна.

Виступатиме «Kibrick» – проект знаменитого американського саксофоніста, декана Південної Данської Консерваторії, Марка Бернштейна. До свого проекту Марк запросив грати відомих музикантів України і Польщі (барабанщик Ігор Гнидин, гітарист Марек Каджєля, контрабасист Міхал Ярос). Кібрік – це родинне прізвище Берштайна, предки якого походять з України та Польщі. Концертна програма – це джазова сюїта із розповідей Марка про історію його родини, про життя і про музику.

Серед часників – кримське «Usein Bekirov Trio», у якому, всупереч окупації та геополітичним інтригам, грають українські джазмени разом із відомим кримськотаратським піаністом Усейном Бекеіровим.

А також – міжнародний квінтет, створений трубачем Дмитром Бондарєвим із Донецька. Всупереч війні і жорстокості, разом із Дмитром спокійну і виважену музику творять німецький піаніст Людвіг Горнунґ, данський басист Мартін Буль, американський барабанщик Джізуз Веґа та донецький гітарист Ігор Осипов.

Крім того в програмі Jаzz Bez – традиційні джем-сейшени.

Фестиваль триватиме з 5 до 14 грудня цього року.

Довідка:

Jazz Bez – транскордонний джазовий марафон, який поєднує десятки міст, сотні музикантів, тисячі меломанів. Родзинкою його є поєднання в межах одного фестивалю максимальної кількості джазових стилів (свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, фрі- джаз тощо) та імпровізаційної музики. За 14 років на фестивалі відбулися сотні концертів, тут утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на фестивалі, перевищила тисячу. Вся інформація про Jazz Bez: www.dzyga.com.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!