На канал 1+1 наклали штраф за трансляцію російського серіалу без перекладу

1877 0
Телеканал має сплатити штраф впродовж 30 днів.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення наклала штраф розміром 71 тисяча гривень на телеканал «1+1» через трансляцію в його ефірі російського серіалу «Кухня» без перекладу державною мовою. Про це повідомляється на сайті Нацради.

«15 липня Національна рада розглянула результати позапланової безвиїзної перевірки ТОВ «ТРК «Студія 1+1» (логотип «1+1»), м. Київ. За порушення вимог українського законодавства під час трансляції телесеріалу «Кухня» недержавною мовою до ліцензіата застосовано штрафну санкцію на суму 71 488,95 гривні», – йдеться у повідомленні.

У Нацраді пояснили, що здійснили перевірку телеканалу у відповідь на звернення громадянина Максима Ковбика, який поскаржився на неправомірну трансляцію в ефірі «1+1» із 13 квітня по 30 травня 2020 року зазначеного серіалу недержавною мовою. Національна рада проводила перевірку каналу у період із 27 квітня по 5 травня.

«Проаналізувавши надані ліцензіатом документи і пояснення, за результатами перевірки було встановлено, що трансляція серіалу «Кухня» російською мовою з українськими субтитрами є порушенням вимог абзацу другого частини п’ятої статті 10 закону України «Про телебачення і радіомовлення». Тому Національна рада, враховуючи норми статті 72 цього закону застосувала до мовника санкцію «стягнення штрафу». Це – 5% суми ліцензійного збору», – пояснили в Нацраді.

Телеканал має сплатити штраф до державного бюджету впродовж 30 днів із дня повідомлення Національною радою про ухвалене рішення.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!