На вулиці Княгині Ольги планують побудувати два ТРЦ та багатоповерхівку

9535 1
У обох ТРЦ та багатоповерхівці запланували побудувати багаторівневі підземні паркінги.
Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

У Львові на розі вулиць Княгині Ольги, Володимира Великого та Наукової планують знести довгобуд, натомість побудувавши два торгові центри та 12-поверхівку. Відповідний детальний план території опублікували на сайті ЛМР.

Читайте також: Як зміниться територія заводу «Кінескоп». Візуалізація

Зокрема, на вулиці Княгині Ольги, 110 замість незавершеного з 80-х років минулого століття будівництва будинку культури ЛАЗу пропонують звести багатофункціональний ТРЦ із підземними парковками. Замовником будівництва виступає ТзОВ «Західний інвестиційний союз». Висота будівлі не перевищуватиме 4 поверхи (висота 22,8 м), а площа — 6545 кв. м. 

На місці сучасного ринку «Провесінь» передбачають будівництво триповерхового торгово – розважального комплексу на загальну площу 4952 кв. м з паркінгом.

Між львівським аквапарком та ринком «Провесінь» запланували будівництво 12-ти поверхової будівлі з підземним паркінгом на 700 машиномісць (від 2 до 5 поверхів) та торгово-офісні приміщення. Загальна площа забудови становить 2809 кв. м. 

Читайте також: У Львові затвердили будівництво спорткомплексу на Сихові. Візуалізація

Зі сторони вулиці Володимира Великого планують впорядкувати стихійний ринок і влаштувати пішохідну зону вздовж вулиці. Натомість основну частину торгових павільйонів мають перенести у ТРЦ.

На проектованій території немає пам’яток архітектури. Крім цього, за планом не мінятимуть й транспортну схему, втім на території проектованої ділянки пропонують облаштувати дитячі та спортивні майданчики.

Територія детального плану передбачає забудову території на 13,07 га. Термін реалізації розрахований на 10 років. Першу чергу планують завершити за 3-5 років, другу — за 7. Детальніше переглянути схеми планування території можна тут і тут.

Читайте також: Проект будівництва багатоповерхівки біля львівського медуніверситету заморозили

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Західний інвестиційний союз» зареєстроване у Львові та належить Наталії Ференц. Зазначається, що основним видом діяльності компанії є відновлення відсортованих відходів. Питання про видачу містобудівних умов та обмежень щодо будівництва ТРЦ на місці довгобуду розглядали під час засідання виконавчого комітету ЛМР у лютому цього року. Втім його перенесли задля вирішення питання щодо ринку «Провесінь».

Громадські обговорення ДПТ, обмеженої вулицями Княгині Ольги та Володимира Великого триватимуть із 1 по 28 вересня. Пропозиції можна подавати до 28 вересня до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центри надання адміністративних послуг. Відповідальна за організацію розгляду пропозицій — Челепіс Д., тел. 032 297 57 63. Зустріч із головний архітектором проекту відбудеться 17 вересня о 18:00 у приміщенні актового залу Франківської районної адміністрації (м. Львів, вул. Ген. Чупринки, 85). 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
3 Вересня, 2018 00:45
Житель Дивно. Цей "недобуд" може стати гарним і корисним центром культури в цьому районі і громадським простором. Там можна розмістити книгарню-бібліотеку, інтернет клуб, заклади харчування, ряд магазинів тощо. Там є зали та приміщення різних розмірів, і є головний великий театральний зал для виступів на сцені в зимовий період, який також можна обладнати як 3D кінотеатр. Трохи додати входів-виходів де треба, сходові клітки добудувати, десь перепланувати стіни, додати 2-3 поверхи теж можна - з облегшених матеріалів зараз робиться все що завгодно. Для чого зносити? Це ж дорого дуже. Будівля досить добротна та сильна, незважаючи що стоїть довго без викристання. Десь розмокли стіни - елементарне укріплення бетоном і металевими стяжками. Внизу планувалося навіть бомбосховище!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!