На Княгині Ольги почали будувати велодоріжку

2606 0
5 км велодоріжки у дві сторони вулиці мають прокласти до січня 2019 року.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

На вулиці Княгині Ольги у Львові розпочали будувати 2,5 км велодоріжки у два боки. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Разом із велодоріжками на вулиці відремонтують тротуари, створять паркувальні місця та, можливо, облаштують нові автобусні платформи. 5 км велодоріжки у дві сторони вулиці мають прокласти до січня 2019 року.

Читайте також: На Сихові добудують велодоріжку

«Велодоріжки стануть ланкою трансміської веломагістралі. У нас розвинена велоінфраструктура на вул. Науковій і Володимира Великого. Якщо сполучити велодоріжки по вул. Княгині Ольги, а потім по Сахарова, ми отримаємо трансміську магістраль», — розповів керівник ЛКП «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід.

Загалом на проект передбачили майже 21 млн гривень. Більшу частину грошей витратять на ремонт хідників. Будівництвом велодоріжки займається ТзОВ «Трансбудторг». За даними системи Youcontrol, фірма здебільшого надає в оренду будівельної техніки. Її власниками є Віталій Винник та Андрій Гук. 

Читайте також: Чому у Львові досі не почали будувати анонсовані велодоріжки

Нагадаємо, у Львові двічі оголошували тендер на будівництво велодоріжки на Княгині Ольги. Торги не відбулись, оскільки до всіх учасників були зауваження. Під час повторних торгів переможця визначили, втім він відмовився підписувати договір про будівництво. Договір із переможцем підписали 21 вересня. Наступними планують побудувати велодоріжки на Сихівській та Чорновола.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!