На конкурс головного освітянина Львова подалася одна людина

7029 0
Фактичного очільника управління освіти місто не має майже 2 роки, його обов’язки тимчасово виконує заступник. Із серпня 2016-го триває конкурс на цю посаду, однак упродовж 5-ти місяців свою кандидатуру подала лише одна людина. Що зупиняє освітян, із якими труднощами зустрічається конкурсна комісія та що планують робити далі, дізналося Tvoemisto.tv
Фото: theconversation.com

Фото: theconversation.com

Із жовтня 2012-го року до 21-го січня 2015-го року начальником управління освіти Львівської міськради була Галина Слічна. Після її переведення на посаду директора департаменту вже упродовж майже 2-х років обов’язки очільниці тимчасово виконує заступниця – Зоряна Довганик, — повідомила у коментарі для Tvoemisto.tv Галина Бордун, начальник управління персоналом Львівської міськради.

За її словами, пані Зоряні ближча посада заступниці начальника управління освіти, тому 9-го серпня 2016-го року у Львові оголосили конкурс на головного освітянина.

Втім, за півроку на нього подалася лише Возняк Світлана Михайлівна, яка нині працює юристом-консультантом (фірму не називають з огляду на право на конфіденційність, – Авт.) Конкурсна комісія прийняла рішення не рекомендувати її міському голові, оскільки пані Возняк не має досвіду в управлінні та розвитку стратегії освіти. «Зоряна Довганик не подала на конкурс свою кандидатуру, але погодилася продовжувати виконувати обов’язки очільника управління», — наголосила Галина Бордун.

Читайте також: Батькам, вчителям чи дітям? Як реформують шкільну освіту у Львові

Причиною нерішучості освітян і небажання брати участь у конкурсі у міськраді пояснюють так: директори кажуть, що коли вони очолюють школу, то бачать дітей і батьків, спостерігають за навчальним процесом і зберігають певну самостійність. Вони не готові брати відповідальність за великий бюрократичний процес, крім того, держслужбовці мають довший робочий день, коротші відпустки.

Також Галина Бордун зауважила, що сфера освіти не користується популярністю серед молоді. За її словами, більшість випускників, які здавали ЗНО у 2016-му році пішли вчитися на більш престижні спеціальності. Чи не найголовнішою причиною цьому є низька зарплата вчителів, директорів та посадовців.

Читайте також: Вчителям піднімуть зарплату майже на 2 тисячі гривень

Однак начальника управління освіти Львівської міськради продовжуватимуть шукати. З досвіду очільниці управління персоналом, найбільш ефективно  брати людей з кадрового резерву й запрошувати спеціалістів ззовні.

Після Різдвяних свят у Львові знову оголосять конкурс на посаду головного освітянина. Окрім стандартних вимог (стаж роботи за фахом не менше 3-х років, управління – не менше 4-х), тут хочуть бачити людину, готову запропонувати бачення інноваційних методик освіти й стратегію розвитку цієї сфери у місті.

Спілкувалася Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!