На Контрактовій площі в Києві монтують культурний простір з контейнерів Module of Temporality

1701 0
На двох поверхах споруди представлять роботи 25 художників з усього світу
Візуалізація простору. Фото: Instagram

Візуалізація простору. Фото: Instagram

У Києві на Контрактовій площі з вантажних контейнерів монтують тимчасовий культурний простір Module of Temporality. Про це повідомляється на сторінці проєкту в Instagram.

Module of Temporality («Модуль тимчасовості») - благодійний проєкт Don't Take Fake, який збирає кошти на відновлення культурних памʼяток.

 

На двох поверхах споруди представлять роботи 25 художників з усього світу. Там будуть полотна, скульптури, інсталяції й аудіовізуальні роботи. Проєкт модуля розробила команда Balbek Bureau.

 

Конструкцію на замовлення виготовив Чорноморський судноремонтний завод. Усі 27 контейнерів виготовили з металу підприємств, які найбільше постраждали від російської агресії. Стелі не перевищуватимуть 2,3 метра, щоби «нагадувати про дискомфорт, який відчувають люди, ховаючись в укриттях». В інтер’єрі й меблях використано листову сталь з «Азовсталі» й Металургійного комбінату імені Ілліча.

Простір відкриють 17 лютого, він працюватиме три місяці. Крім показів, також проведуть серію кінопоказів і лекцій. Куратор експозиції – французький критик і головред журналу Beaux Arts Фабріс Бусто.

За вхід людина може заплатити, скільки вважає доцільним, кажуть організатори. На вході облаштують магазин із мерчем, який створили в колаборації з українськими митцями й брендами одягу. 100% отриманих коштів обіцяють віддати на відновлення культурних обʼєктів України, які постраждали від бомбардувань російських окупантів.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!