На кордонах із Польщею кілометрові черги. Як допомагає влада

5654 0
Людей будуть забезпечувати водою, а поблизу кордонів хочуть встановити біотуалети.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

На кордонах з Польщею ситуація напружена, спостерігаються великі черги. Про це під час сьогоднішнього брифінгу зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький відповідаючи на запитання журналістки Тvoemisto.tv.

Читайте також: У Львові на в’їзді та виїзді встановлюють блокпости

На запитання, чому так повільно просувається черга до польських кордонів і люди, більшість з яких жінки і діти, не мають змоги випити теплого чаю чи сходити туалет, Максим Козицький відповів: «Ситуація є екстрена. Зі своєї сторони прикордонна служба і адміністрації намагаються забезпечувати людей питною водою. Але та кількість людей, яка прибуває, велика», – зазначив Максим Козицький.

Також, за його словами, поблизу кордонів хочуть встановити біотуалети.

«На шляху хочемо встановити біотуалети. Їх встановимо спільно з польськими колегами, від яких чекаємо допомогу, адже вона вже була висловлена», – зазначив Максим Козицький.

Він також додав, що такі великі черги, зокрема, пов’язані «з людьми призовного віку, які виїжджають за кордон». 

Тим часом люди скаржаться на умови перебування у чергах. Львівський історик Ігор Лильо опублікував фото, як людина спить просто неба біля митного переходу Краківець.

Читайте також: Як допомогти армії і переселенцям у Львові. Підбірка ініціатив

Нагадаємо, що станом на ранок 26 лютого на державних дорогах у напрямку кордону з Польщею утворилися значні затори автомобілів. На деяких напрямках протяжність корків становить до 10 км. Станом на ранок на кордоні з Польщею утворилися такі черги: «Ягодин» – 3900 автомобілів, «Рава-Руська» – 1300, «Грушів» – 900, «Смільниця» – 1700, «Краківець» – 2500, «Шегині» – 2550.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!