Політична реклама

На кордоні України з Польщею планують відкрити новий перехід

2234 0
Новий прикордонний перехід Збереж (Польща) - Адамчуки (Україна, Волинська обл.) планують створити у Влодавському повіті (Польща).

Про це повідомив староста влодавського повіту Вєслав Голячук після зустрічі у Варшаві з державним секретарем Міністерства внутрішніх справ Польщі Петром Стаханьчиком, - пишуть "Варіанти"

Петро Стаханьчик підтримав ініціативу створення прикордонного переходу Збереж – Адамчуки. «Проблема полягає в інфраструктурі з української сторони. Українці мають багато фінансових проблем і не виконують своїх зобов'язань», - вважає Стаханьчик.

Тимчасовим рішенням є відкриття пішохідного переходу в Збережі, який би обслуговував туристичний рух. Таку концепцію підтримує Надбужанський відділ прикордонного руху в Хелмі. Прикордонники пропонують відкрити поки що пішо-велосипедний перехід, який би діяв з травня до вересня. «Це підготує грунт для будівництва постійного пропускного пункту в цьому місці», - вважають прикордонники. Стаханьчик пообіцяв обговорити це питання з керівництвом прикордонної служби.

«Я вважаю, що перетин кордону в місцевості Збереж - Адамчуки є вкрай необхідним як для мешканців Влодавського повіту, так і для українців в Адамчуках. Наша наполегливість змусить політиків пришвидшити свою роботу і знайти відповідні кошти в бюджетах урядів, особливо з української сторони», – сказав голова Влодавського повіту Вєслав Голячук.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!