На кордоні з Польщею працівники митниці вилучили 200 літрів глінтвейну

1577 0
Громадянин України, 30-річний мешканець Чернівецької області, прибув у пункт пропуску «Грушів – Будомєж».
ілюстративне фото з відкритих джерел

ілюстративне фото з відкритих джерел

Уночі 8 грудня в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Грушів – Будомєж» працівники Галицької митниці вилучили 200 літрів вина за незаконне переміщення. Про це повідомляє пресслужба Галицької митниці.

Так, громадянин України, 30-річний мешканець Чернівецької області прибув у пункт пропуску з Польщі. Під час митного контролю автомобіля «MERCEDES Sprinter» у працівників митниці виникли підозри про можливе приховування товарів. Автомобілдь скерували в місце поглибленого оглду транспортних засобів та товарів. У салоні авто митники знайшли 200 пляшок вина ємністю один літр кожна. Під час усного опитування громадянин України про наявність будь-яких товарів та предметів не заявив, проте після митного огляду товар визнав своєю власністю.

На такий товар встановлене обмеження. Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу: 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22 %) алкогольних напоїв.

За ознаками ст. 471 Митного кодексу України склали протокол про порушення митних правил. Предмети правопорушення вилучили, а справу скерують до суду.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!