На Львівщині чоловік намагався перетнути кордон зі зброєю і радянською символікою

1354 0
В автівці також знайшли ножі, наркотичні речовини, російські ювелірні монети.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

У пункті пропуску «Шегині» прикордонники виявили у автівці українця, який намагався виїхати до Польщі, зброю, наркотики, колекцію антикваріату, та радянську символіку. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Читайте також: На Львівщині розпочнуть будівництво пішого переходу на кордоні з Польщею

«Враховуючи знервовану поведінку чоловіка та нечітку мову, прийнято рішення залучити до огляду собаку, натреновану на пошук наркотичних речовин. У результаті в конструктивних особливостях авто виявлено речовину сіро-зеленого кольору рослинного походження, попередньо марихуану», – зазначили у ДПСУ.

Як зазначають у ДПСУ, 31 травня чоловік прибув в пункт пропуску на автомобілі Hyundai. Під час перевірки із залученням службового собаки у автомобілі виявили мисливську рушницю та пістолет. Під час подальшої перевірки, у багажному відділенні між заднім сидінням водія та газовим обладнанням, а також під обшивкою автомобіля, виявили: затворну раму зі стволом та прицілом, патрони з гумовою кулею, світло-шумової дії та для спортивної стрільби, одинадцять ножів, багнетів та шабель, бортовий авіаційний годинник та авіаційний варіометр.

Також оглядова група знайшла 600 монет різного номіналу, серед яких російські ювілейні монети, викарбувані з нагоди алексії АР Крим з антиукраїнською пропагандою, колекцію поштових марок, яка налічує близько 1 500 штук, 150 банкнот, близько 200 різних нагрудних знаків, медалей та відзнак, дев’ять годинників, старовинну ікону, недійсні посвідчення та пусті бланки посвідчень у кількості 100 штук, георгіївські стрічки та іншу символіку СССР.

Читайте також: На Львівщині почали розбудовувати пункт пропуску Краковець – Корчова 

Прикордонники поінформували компетентні правоохоронні органи та направили повідомлення про виявлення ознак злочину, передбачених ст. 201 ККУ «Контрабанда» та ст. 305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів». Чоловіка передали співробітникам СБУ. Виявлені «знахідки» та авто вилучили.

Нагадаємо, уряд розширив перелік категорій чоловіків, які можуть виїхати за кордон.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!