На кордоні з Польщею відкрили додатковий пункт пропуску для порожніх фур

2021 0
Впровадження режиму виїзду порожнього транспорту в «Устилузі» має призвести до скорочення черг у «Ягодині».
Фото: західний кордон

Фото: західний кордон

Українські та польські прикордонні й митні служби досягли домовленості про відкриття пункту пропуску «Устилуг — Зосин» для виїзду порожніх транспортних засобів. Від сьогодні, 9 вересня, з 8.00 режим пропуску пустих вантажівок на нових умовах вже почав діяти. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

«Сподіваємось, дружній крок українських служб покладе край блокуванню пунктів пропуску з польської сторони і допоможе підвищити ефективність роботи фітосанітарних та ветеринарних служб Республіки Польща», – зазначив вів. 

Читайте також: Українські водії-далекобійники зможуть оформляти візи у Польщі

За його словами, впровадження режиму виїзду порожнього транспорту в «Устилузі» має призвести до скорочення черг у Ягодині. 

Зазначимо, прикордонний пункт пропуску «Устилуг – Зосін» є найближчим до переїзду «Ягодин – Дорогуськ», де кілька днів страйкують польські далекобійники.

Нагадаємо, 5 вересня група польських водіїв заблокувала пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин» на кордоні з Україною. Страйкарі вимагали відкриття коридору для пропуску порожніх ваговозів, збільшення працівників фітосанітарної та митної служб для прискорення перевірок, а також повернення дозволів для українських водіїв, що їдуть до Польщі – тобто фактичного скасування «транспортного безвізу». Українська сторона стверджує, що проблема в перетині кордону криється саме з польського боку, де «щодня перевіряли все менше і менше автівок».

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!