На кордоні з ЄС збиратимуть відбитки пальців усіх негромадян Євросоюзу

2868 0
З міркувань безпеки Європейський Союз створить єдиний банк відбитків, фото та паспортних даних усіх, хто перетинає кордон Євросоюзу і не є громадянином ЄС.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Введення в дію цієї системи очікують у 2020 році – вона ще має пройти формальне двостороннє схвалення, інформує The Village з посиланням на Deutshe Welle.

Читайте також: Усе, що треба знати про перетин кордону після прийняття безвізу. Інструкція

Використання такої бази даних має скоротити час перетину кордону. Система першочергово націлена на боротьбу з тероризмом. Також такий єдиний банк дозволить прикордонникам ефективніше відстежувати випадки порушень дозвільного режиму перебування в країнах ЄС.

Читайте також: Ніч безвізу. Як відкривали двері до Європи і що насправді змінилось на кордоні

Дані будуть зберігатися в базі впродовж трьох років. Доступ до неї матимуть прикордонні служби Євросоюзу, візові служби, а також відомства, що видають дозволи на перебування в країнах ЄС. Європол отримуватиме доступ до бази в разі проведення розслідувань важких злочинів або справ, пов’язаних з тероризмом.

Нагадаємо, що безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом діє з 11 червня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!