На коронавірус відтепер тестуватимуть поліцейських і нацгвардійців

2013 0
За добу в Україні проводять близько 7 000 ПЛР-тестів на коронавірус.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

Міністерство охорони здоров’я запровадить тестування на коронавірус співробітників Національної поліції та Національної гвардії. Про це повідомив міністр Максим Степанов.

Читайте також: Чому ми продовжуємо медичну реформу

«Найближчим часом ми запровадимо тестування на коронавірус  для співробітників органів внутрішніх справ. Наразі МОЗ визначає, яку кількість співробітників Національної поліції та Національної гвардії необхідно тестувати», — наголосив Максим Степанов. 

За його словами, українські лабораторії користуються тест-системами для ПЛР-досліджень не лише іноземного, а й вітчизняного виробництва. 

В Україні за добу, каже міністр, проводять близько 7 000 ПЛР-тестів на коронавірус. МОЗ планує й надалі збільшувати кількість тестувань, щоб ефективніше виявляти та боротися з коронавірусом.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

У Львові ПЛР-тести проводять три лабораторії — Львівський обласний лабораторний центр МОЗ, військовий госпіталь та Інститут епідеміології ЛНМУ імені Данила Галицького. За добу проводять близько 300 тестів (хоча надходить 500 проб). У Лабораторному центрі використовують різні тест-системи – китайські, корейські, були ще німецькі, а тепер почали використовувати українські, партію яких отримали від держави минулого тижня.

У Львові є і приватні лабораторії, що відбирають матеріали та відсилають у Київ – за угодою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!