На корупції викрили посадовицю екоінспекції, яка змушувала «Львівводоканал» працювати у неї підсобниками

2017 0
Відсутність співробітників на робочих місцях посадовці водоканалу приховували та продовжували нараховувати їм заробітну плату.
фото: управління сбу у Львівській області

фото: управління сбу у Львівській області

У Львові викрили начальницю одного зі структурних підрозділів Держекоінспекції на систематичній вигоді від керівництва «Львівводоканалу». Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ у Львівській області.

За попередніми даними слідства, керівниця одного з відділів екологічної інспекції за винагороду запропонувала посадовим особам водоканалу не перевіряти на дотримання еконорм та забезпечити позитивні висновки експертиз незалежно від реальної ситуації на комунальному підприємстві. Натомість просила безкоштовно направляти до неї працівників підприємства для підсобних робіт на території приватної садиби.

Фактичну відсутність співробітників на робочих місцях посадовці водоканалу приховували та продовжували нараховувати їм заробітну плату. Посадовиця Держекоінспекції також незаконно користувалася обладнанням та будівельною технікою підприємства, безкоштовно отримувала комунікації, необхідні для облаштування системи водопостачання.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці задокументували факт роботи працівників та техніки комунального підприємства на території садиби чиновниці екослужби. Також в її будинку виявили будівельні матеріали, протиправно списані з балансу комунального підприємства.

Розслідування відбувається за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Вирішують питання щодо повідомлення фігурантці справи про підозру.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!