На Краковці запускають сканер для розмитнення вантажівок. Фото, відео

2100 0
Дані зі сканерів на пунктах пропуску передаватимуть до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

На пункті пропуску «Краковець» запускають стаціонарний сканер для розмитнення вантажівок. Про це інформує кореспондент Tvoemisto.tv.

За словами керівника Держмитслужби Максима Нефьодова. ці сканери не є панацеєю, втім дозволять перевіряти великовантажні автомобілі значно швидше. 

Аби пройти митний контроль, вантажівка має заїхати у спеціальний аргар, де її скануватимуть завдяки рентгенівському випромінюванню. За словами митників, це випромінювання вантажу не шкодить. Натомість черговий митник зможе побачити незадекларовані приховані товари. Дані зі сканерів на пунктах пропуску передаватимуть до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді. 

Сканери закупили ще у 2018 році. Вартість одного становить приблизно 75 млн грн. Наразі сім скануючих систем для вантажного транспорту та контейнерів працюють у тестовому режимі на пунктах пропуску в Ягодині, Краковці, Раві Руській, Шегинях, Ужгороді, Чопі, Порубному. 

Додамо, що через додаткові дозволи українським перевізникам, які видала Польща, тиждень тому на українсько-польському кордоні утворились значні черги з вантажівок. Зокрема поблизу Краковця черги сягали 14 кілометрів. Водії скаржились, що такі черги зосередились саме з українського боку на виїзд у Польщу, тому перед кордом доводилось стояти по кілька днів.

Нагадаємо, 8 грудня в Україні запрацювала оновлена Державна митна служба України, а Львівську митницю ДФС перейменували на Галицьку.

Тарас Бабенчук

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!