На кругових перехрестях Львова змінять рух транспорту

18803 10
На кільці вулиць Чорновола – Липинського буде заборонено змінювати смугу руху, а також водії повинні будуть пропускати на в’їзді у кільце машини з усіх смуг. Рішення про такі зміни прийняла Львівська міська комісія з питань безпеки дорожнього руху. Така нова схема називається «Roundabout», вона діє в країнах північної Європи.
Varta1 - Варта1

Varta1 - Варта1

На думку членів комісії, зміна схеми руху дозволить знизити аварійність на цій ділянці дороги.

Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід зазначив, що на кільцях, де запровадили схему «Roundabout» кількість аварій зменшилась приблизно на 80%.

«На цьому кільці змінять розмітку. Вона відповідатиме новим правилам заїзду. Також поставлять перед ним попереджувальні знаки про зміну порядку руху за 100 та 50 метрів», - розповів Олег Шмід.

Реалізувати нововведення планують у травні-червні 2015 року. Оскільки саме тоді нанесення нової розмітки буде найякіснішим, пояснив Олег Шмід.

Згодом, якщо зменшиться кількість аварій та небезпек на кільці, за такою схемою здійснюватиметься рух на всіх кругових перехрестях у Львові.

Джерело: zaxid.net


Читайте також:
16 Жовтня, 2019 20:32
Віталій А не можна так зробити на всіх кільцях Львова? Щоб кончені не їхали з крайньої правої голоси кільця далі другого виїзду.
19 Лютого, 2015 16:12
Андрій Всім привіт. То якесь "гониво", з правої полоси я також маю право виїхати на третій з'їзд з кільця в праву полосу, наприклад для повороту направо зразу за кільцем (на територію, внутрішній двір, під магазин). Там не домальовано для синьої машинки, не буду ж я різко перестроюватися з лівої в праву полосу для повороту направо майже ще на кільці.
17 Лютого, 2015 19:58
Роман чи то лижі не їдуть, чи шо?
нова схема руху? так і треба їздити, права полоса- з'їзд 1 і 2, друга полоса- з'їзд 3 і 4.
а деякі кренделі так і пхнуть з правої полоси на 3 з'їзд, ось і аварійність (відповідно або в лівий бік на виїзд, або правий на в'їзд).
На кільці є суцільна розділова лінія і змінювати полосу руху відповідно, заборонено.
шо тут нового я не бачу, чи то в когось лижі не їдуть, чи все-таки схема нова?
P.S. А пішохідники там дійсно прикрі, особливо на виїзді з кільця в бік центру+ маршрутна зупинка. Чи це легально так косячити?
17 Лютого, 2015 12:12
pawell поставте червону машину на дорогу , яка знаходиться ліворуч та її траєкторію руху змістіть згідно рисунка і картинка получається ПАРАДОКС.
17 Лютого, 2015 00:01
LUB Є просте правило: Виїзд з кільця здійснюється з крайнього правого положення. Все. Крапка. Виїжджай хоч в першу, чоч в другу, хоч в восьму смугу. Головне не через дві полоси на піз....перек.
Народ! Правила потрібно змінювати тоді, коли вони не працюють, а не тоді коли на них просто поклали пухнастика.
16 Лютого, 2015 21:18
pawell зрозумійте мене. я колись попав в таку ситуацію. ще раз: я у внутрішньому кільці- в лівому ряді, ПАРАЛЕЛЬНО в зовнішнє кільце ,тобто правий ряд, в"їжджає авто , і ми получається тепер рухаємося пАралеЛьно.авто в"їхало на вільну праву смугу і рухається у своєму рЯді.....
16 Лютого, 2015 15:28
Євген pawell, ні. вчіть правила. кільце-головна, та й на схемі знаки пріоритету розставлені
16 Лютого, 2015 13:20
pawell червоне авто йде на розворот , а з лівої дороги інше авто в"їжджає на кільце з подальшим рухом прямо по зовнішньому кільці..... ПИТАННЯ: червоний має перешкоду праворуч?
16 Лютого, 2015 12:00
silent Я так і їзджу по кільці. Проблема не в кільці, проблема в деяких водіях ,які незнають правил ПДР або права купили. Тому нехай Шмід позабирає пішохідні переходи від кільця от тоді точно аварій поменшає -це було б розумне рішення а не ПДР займатись . Приїде у Львів хлоп з села та йому буде до дупи ті лінії що зелена що червона поїде як вміє і таке ж буде з половиною львів'ян а з автомобілістами з інших міст і говорити не тре як буде.
16 Лютого, 2015 11:29
Емігрант А ще там ротрібно підсвітити переходи... недавно потрапив у дтп, коли втскочив пішохід, я загальмував (не екстренно але доволі різко) і отримав позашляховик у зад... приіому аналогічні ситуації у тому ж місці були і у знайомих
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!