На культурний хаб ЮНЕСКО Львів планує виділити 6 млн грн

1373 0
Це – орієнтовне фінансування з боку міста, водночас на 90-95% витрат забезпечить ЮНЕСКО, зокрема їхній партнер – уряд Іспанії.
Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

На хаб ЮНЕСКО, що мають невдовзі відкрити у Львові, із бюджету розвитку планують виділити 6 мільйонів гривень. За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, це – орієнтовне базове фінансування з боку міста, водночас на 90-95% витрат забезпечить ЮНЕСКО, зокрема їхній партнер – уряд Іспанії.  

«Ми спільно з Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством закордонних справ та Національною комісією у справах ЮНЕСКО кілька місяців ведемо перемовини щодо відкриття у Львові такого культурного хабу. Відповідне рішення вже прийняли, будемо його відкривати. 6 млн грн з бюджету розвитку це базове фінансування, можливо, потрібно буде оновити мережі тощо», – каже він у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Український борщ визнали об'єктом культурної спадщини ЮНЕСКО

Наразі обирають локацію, де буде розташований культурний хаб.

«Це буде хаб національного рівня, де проводитимуть  тренінги, конференції, семінари. Локацію маємо погодити спільно з обома міністерствами та Нацкомісією у справах ЮНЕСКО», – додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, що. у вересні минулого року ЮНЕСКО оголосила про виділення 1,5 мільйона доларів на відкриття UNESCO Cultural Centre у Львові. Ці кошти мали виділити для фінансування відкриття хабу та операційних витрат протягом кількох місяців. Планували, що центр стане місцем для зустрічей та обміну досвідом, де б також проводити різноманітні заходи.
 
Ольга Коваль

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!