На Київщині чоловік взяв гроші за евакуацію людей з Маріуполя, але вони невдовзі загинули

937 0
Він обіцяв привезти людей з Маруіполя, але так і не виконував зобов'язання.
Евакуація/Фото ілюстративне, Павло Кириленко

Евакуація/Фото ілюстративне, Павло Кириленко

Суд арештував 27-річного жителя Броварів, який в шахрайський спосіб заволодів коштами, пообіцявши евакуювати людей із заблокованого РФ Маріуполя. Про це повідомив у голова Нацполіції Ігор Клименко у Фейсбук.

«Цей юний чоловік записався у Фонд волонтером. Допомагав вести документацію. Якось натрапив на пост дівчини в соцмережі, яка просила допомогти вивезти її маму та вітчима із Маріуполя. Герой написав, що може це організувати за 10 тисяч гривень. Дівчина відразу перевела цю суму на карту фігуранта і почала чекати приїзду рідних. Однак натомість дочекалася звістки про їхню смерть… Вона й подумати не могла, що насправді ніхто й не збирався рятувати її сім’ю», – написав він.

Читайте також: В росії не розглядають обміну «азовців» до «суду» над ними

Зазначимо, що згідно із матеріалами досудового розслідування, у березні 2022 року під приводом надання волонтерської допомоги підозрюваний пообіцяв потерпілій за грошову винагороду вивезти її батьків з тимчасово окупованого Маріуполя, де проходили воєнні дії, у безпечне місце. Свої послуги шахрай оцінив у 10 тисяч гривень.

15 березня він отримав від жінки кошти, але жодних дій для евакуації її батьків не здійснив та намірів виконувати свої зобов’язання не мав.

20 березня батьки потерпілої загинули під час обстрілів міста Маріуполь. Однак і після цього підозрюваний тривалий час запевняв жінку, що з її рідними все гаразд, та отримані за їх перевезення кошти не повернув.

Кіберполіція також встановила, що для затриманого така схема не нова. Раніше він вже привласнив близько 250 тисяч гривень за паливо для військових, яке не планував купувати. Наразі зловмиснику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – залишення в небезпеці та шахрайство.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!