Київ

На Київщині наново відбудували вщент зруйновану окупантами амбулаторію

1030 0
«Дмитрівський медичний центр» на Київщині був відбудований з нуля коштом благодійників.
Фото: Михайло Радуцький/Fаcebook

Фото: Михайло Радуцький/Fаcebook

У селі Гурівщина Бучанського району за кошти благодійників відбудували сільську амбулаторію, яка була знищена окупантами на початку війни. Вона стала першим медзакладом у Київській області, відбудованим з нуля після руйнування. Про це розповів голова Комітету з охорони здоров’я Михайло Радуцький, який відвідав заклад разом із міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та іншими посадовцями.

Відомо, що амбулаторія у Гурівщині (офіційна назва “Дмитрівський медичний центр”) зазнала руйнувань в березні 2022 року – унаслідок обстрілу від будівлі не залишилося щось, що можна відновити.

Однак ініціативу із першочергового відновлення амбулаторій сімейної медицини на Київщині підтримав ФК «Динамо» Київ. У червні благодійники, МОЗ, Київська ОВА та місцева влада підписали меморандум про відбудову закладу.

Одразу почалися роботи із будівництва нової амбулаторії, яка б відповідала європейським нормам та стандартам. Відновлення амбулаторії обійшлося у 24,5 млн грн. Одночасно закупили необхідне медичне устаткування, комп’ютерна техніка та меблі. Офіційно амбулаторія запрацювала 13 січня.

«Відверто був вражений новим закладом. На мою думку амбулаторія у Гурівщині може конкурувати із найкращими приватними амбулаторіями столиці. Заклад має все необхідне для надання медичних послуг на первинці», – поділився Михайло Радуцький.
 

Загальна площа будівлі 365 кв. м. Це майже стільки, скільки було до руйнування. Працюють 2 сімейні лікарі, стоматолог, педіатр. Амбулаторія надає послуги 4,5 тис. мешканцям громади – в середньому 35-40 пацієнтів щодня.

Тут передбачені комфортні умови (зручна рецепція для очікування, безпровідний інтернет, денний стаціонар із ТБ-панеллю, лабораторія, маніпуляційний кабінет і кабінет щеплень). Для роботи лікарів також всі необхідні умови – наприклад, кімната відпочинку персоналу.

Одна з особливостей проєкту – розділення потоків дорослих пацієнтів і дітей для запобігання розповсюдженню інфекцій і вірусів. Дитячий блок має окремий вхід і включає кабінет педіатра, спарений із кабінетом для проведення щеплень. Також заклад обладнаний усіма зручностями для прийому людей із інвалідністю та вадами зору.

Додамо, на базі однієї зі столичних лікарень створять реабілітаційний центр для військових, однак пройти лікування там зможуть не лише вони, більше про це читайте тут.

Фото: Михайло Радуцький/Fаcebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!