На Київщині почали виявляти паліїв трави за допомогою аеророзвідки

885 0
Таким чином рятувальники намагатимуться попередити та запобігти розповсюдження вогню на великі території.
Фото: ГУ ДСНС України у Київській області / Facebook

Фото: ГУ ДСНС України у Київській області / Facebook

Через незначне підвищення температури, на території Київської області збільшилася кількість пожеж в екосистемах. Так, тільки за минулу добу підрозділи ДСНС 22 рази залучалися до ліквідації пожеж. Про це повідомляють у ДСНС Київщини.
 
Через це, аби запобігти розповсюдження вогню на великі території, в області почали працювати спеціальні моніторингові групи, у складі працівників ДСНС, представників місцевих органів влади та Національної поліції. На визначених територіях після отримання спеціального дозволу здійснюється аеророзвідка, так рятувальники виявляють місця горіння, спалювання сухої рослинності та потенційних порушників.
 
 
Усі координати осередків загорянь, навіть у важкодоступних місцях, надаються до оперативної служби й техніка терміново виїжджає на гасіння пожежі. Таким чином рятувальники намагаються запобігати й боротися з екологічним лихом, яке щорічно виникає у Києві та області внаслідок пожеж в екосистемах.
 
 

Рятувальники також нагадують, що паління трави, сухостою та сміття є злочином, який карається законом. За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

 

Для довідки

3 березня парламент вніс зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, спрямованих на послаблення держави, додали навмисні підпали, зокрема сухої рослинності.

Мешканців міста вкотре просять не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я й не спалювати суху рослинність, а також не забувати телефонувати на «102», коли бачать такі горіння та паліїв.

Фото: ГУ ДСНС України у Київській області / Facebook

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!