Київ

На Київщині подали понад 55 тисяч заяв на компенсацію житла

695 0
Загальна площа зруйнованого житла сягнула 4 млн 501 тис. 538 кв.м.
Фото: GEM

Фото: GEM

Станом на кінець березня на Київщині подали заяви на компенсацію житла понад 55 тисяч українців. Для більшої зручності подачі тепер це можна буде зробити не лише через додаток «Дія» та ЦНАПи, а й нотаріуси. Також у цей процес планують залучити Центри соціального захисту.

Як повідомила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк, загальна площа зруйнованого житла сягає 4 млн 501 тис. 538 м2.

За даними, наведеними депутаткою, найбільше заяв на компенсацію надійшло від мешканців Ірпеня (20 826) та Бучі (4116) заяв. Трохи менше повідомлень надійшло з Гостомелю – 520 заяв та Ворзеля – 41 заяву.

«У будь-якому випадку, компенсацію отримають усі без винятку власники пошкодженого та знищеного житла. Президент уже підписав законопроект №7198 про компенсації, тому перші виплати можливі вже з травня. З моменту надходження заяви на компенсацію до моменту, коли людині випишуть житловий сертифікат, має пройти не понад 30 днів», – повідомила Шуляк.

Як повідомлялося, до кінця весни 2023 року в Бучі відновлять 110 будинків на вулиці Вокзальній. У місті також розпочали роботи з її озеленення. 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!