На Київщині створюють ландшафтний заказник «Ріка-Герой Ірпінь»

1641 0
Ріка неодноразово захищала Київ від ворожих атак

Білогородська сільська рада погодила створення заказника «Ріка-Герой Ірпінь». Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко.

«В Київської області почали створювати ландшафтний заказник «Ріка-Герой Ірпінь». Це спільний проєкт Комісії по екології Київської обласної ради та Київського еколого-культурного центру ( КЕКЦ). Під охорону береться фрагмент річки Ірпінь на всій території Білогородської ОТГ Бучанського району Київської області загальною довжиною 19,7 км, та площею 198 га. Нещодавно Білогородська сільська рада вже погодила його створення»– написав він у Facebook.

Борейко нагадав, що болотиста долина річки захищала древній Київ, а в роки Другої світової вздовж річки проходила лінія оборони Києва. Захистила річка місто і у 2022 році, коли не пропустила російські танки.

Він додав, що заплава річки Ірпінь незаконно забудовується, тому голова Комісії по екології Київської обласної ради, депутат Київської обласної ради Роман Титикало та Київський еколого-культурний центр почали створювати ландшафтний заказник «Ріка-Герой Ірпінь».

Рішення про створення заказника ще має прийняти Київська обласна рада.

Нагадаємо, у Солом’янському районі Києва оголосили ландшафтним заказником місцевого значення природну територію «Совська Пронька».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!