Київ

На Київщині церковники понівечили ремонтом пам'ятку архітектури національного значення

971 0
Замість реставрації української пам'ятки церковники провели ремонт.
Фото: Іван Биков/Facebook

Фото: Іван Биков/Facebook

У селі Шандра, що в Обухівському районі на Київщині «відремонтували» Михайлівську церкву. Про написав архітектор Іван Биков – виконувач обов’язків голови Київської обласної організації “Українське товариство охорони пам’яток історії та культури”, член Науково-методичної ради Міністерства культури та інформаційної політики України.

За його словами, рідкісну та самобутню пам’ятку доби класицизму на днях варварським чином відремонтували.

Порівнюючи фото "до" та "після" поремонтували пам'ятку промто наклавши шари штукатурки, імовірноз утепленням; металопластикові вікна, нові металеві двері.

Експерт особливо обурюється тим, що церковники створили «гидотний новий ганок та нові верхи – цибулини і нові декоративні чотири маківки над раменами!»

За його словами, територія навколо також активно “ремонтується” – новий паркан, ФЕМ та навіс якраз добудовуються.

«Пам’ятку настільки знасиловали (іншого слова не підібрати), що навіть зблизька вона виглядає, як новобуд. 190 років історії. У пам’ятці проводять служби отці Миронівського благочиння Білоцерківської єпархії УПЦ (МП)», – додав Іван Биков.

Він зазначає, що пам’ятка архітектури, за законом, має реставруватися, а не ремонтуватися, але церковники роблять вигляд, що не знають, що у них має бути проект на реставрацію, дозвіл, сертифікований підрядник з класом СС3 та технагляд.

Фото: Іван Биков/Facebook

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!